Umulig valg ....

I dag var jeg på noe vgs greier på skolen. Eva Juliussen fra vestlofoten vgs kom og hadde foredrag om de forsjellige linjene eller skolene vi kan gå videre til. En ting jeg aldri blir er klok på hva jeg skal velge. Har liksom lyst til alt utenom Studiespesialisering og Helse og Sosial.. Ellers har jeg liksom lyst til alt ...

Naturbruk - Elsker naturen og var på hospitering der, elsker å være ute og holde på med ting utendørs, dyr og ja alt egentlig som har med denne skolen og gjøre ...

Idrettsfag - Elsker idrett og om jeg hadde kunnet hadde jeg trenet stort sett hele dagen alle dager i uka! Bortsett fra når jeg sover, spiser og må ha pause... 

Medier og kommunikasjon - Elsker å ta bilder, redigere dem, filme, redigere filmer og ellers alt .....

Musikk dans og drama - Elsker å synge, være med på teater og danse ! Dans er noe jeg har en tanke om og begynne med snart. Har ønsket det veldig lenge, men har aldri begynt..

Bygg og anleggsteknikk - Bygging er noe jeg faktisk har litt lyst til å jobbe med. Bygge hus, garager, dukkestuer osv... Har litt lyst til og prøve meg her selv om jeg har en tanke om at jeg aldri kommer til og orke og drive med det hele livet...

Helse og sosial - Kommer aldri til å skje at jeg jobber innen Helse og sosial. Hater kan jeg ikke si, men misliker  og skal ta på andre mennesker, jobbe på sykehus og ellers. Har ingen problemer med folk som gjør det eller som jobber med det, men liker ikke tanken på at jeg skal jobbe med det. Jeg er rett og slett ikke laget for å jobbe innen dette !

Resturang og matfag - Mat er noe jeg er avhengig av! Jeg liker og både lage og spise mat. Baking er morsomst og jeg kunne ikke tenkt meg å bli kok.Her er resultatet av en test jeg tok på vilbli.no der vi kan finne ut hvilken skole vi passer best til ut i fra hva vi vil jobbe med. Det er ikke en fasit på hvilken skole du burde gå eller noe, den hjelper deg bare litt i valget. Hos meg passet jeg best på idrettsfag, men aner ikke et yrke jeg kan bli etterpå som jeg har lyst til å jobbe med.. 

Og det verste av alt er at det bare er 3 mnd til søknadsfristen og jeg har ingen peiling på hva jeg vil bli engang .... Nei nå skal jeg slutte med alt sytet om dette og legge meg for å sove. Skal til Leknes på skolefotballturnering i morgen noe jeg gleder meg noe sykt til! 
-Har dere skolefotballturnering der du bor?
-Har du peiling på hvilken skole eller hva du vil bli når du blir eldre? 

-Elise Kristin

3 kommentarer

Hildur

29.nov.2011 kl.23:51

Har dessverre blitt stor allerede. Går på universitet for å bli bibliotekar :P Hva kan du jobbe som (forutennom gymlærer) vis du begynner på idrettsfag? Bli profosjonell innen noe?

Lektor Milla

30.nov.2011 kl.00:27

Som svar til den over; Man kan bli personlig trener, trenings instruktør, trener på høyt nivå innenfor den idretten man liker, det er ganske mye utvalg.

Jeg skal søke musikk og teater. Nå er jeg forsåvidt 21 år da, har studert på universitetet i ett og ett halvt år for å bli lærer, men fant ut at det ikke var noe for meg, så sluttet. man må ta mange valg for å til slutt finne den veien som er rett for deg. Du er ennå ung og har masse av tid til å prøve ut forskjellige veier du vil. Det hjertet ditt brenner mest for, det velger du. Lykke til!

Camilla.

30.nov.2011 kl.00:40

Du e nok ikkje den einaste som slit mæ akkurat den dærre.. E heilt blank på ka eg vil gå..

Skriv en ny kommentar

Elise Kristin

Elise Kristin

15, Karasjok

Kategorier

Arkiv

hits